Когато се занимаваш с маркетинг и като цяло със собствен бизнес, всеки ден е различен от предходния. Както има дни, в които е изключително динамично, така има и такива, когато е супер спокойно. Но и при нас – всичко е на приливи и отливи.

В тази статия ще ти разкажа как обикновено минава един ден от живота на специалистите в MarketingZeus.bg.

Защо пишем за това, което пишем, как го пишем и други нещица от „кухнята“, които могат да ти бъдат интересни. Първо искам да призная, че не е никак лесно да се наричаш „блогър“ и да се занимаваш с content маркетинг. Създаването на регулярно съдържание е много трудно и дори ние в Marketing Zeus имаме периоди, в които не публикуваме толкова често статии. В същото време – с колегите ми от PRFirm управляваме маркетинг агенция и кампании на големи родни и международни брандове, което допълнително прави работата ни доста динамична и интересна.

Сутрин

Не съм от хората, които стават ултра рано и имат някакви ритуали преди да дойдат в офиса. Не съм част от „5 AM Club“ или нещо подобно.

Има дни, в които се събуждам раничко (между 6-7), но има и такива, в които алармата ми ме кара да стана от леглото.

Първото нещо, което правя е да проверя телефона си – съобщения, имейли и други нотификации. Може би не е едно от най-продуктивните неща, но за моята работа се оказва доста важно.

Понякога се случва да си отворя една от книгите, които са най-близко до леглото, за да се разсъня вместо да взема телефона в ръка. В момента това е „Кръстникът“ на Марио Пузо.

След измиването, миенето на зъби и т.н., идва момент за закуската (ако ми се хапва вкъщи). Има моменти, в които хапвам в офиса най-различни неща – от закуски, до бургери, пици и каквото се сетиш нездравословно.

Когато пристигна в офиса и пусна компютъра, задължително проверявам служебния имейл и задачките, които имам за деня. Обикновено всичко се записва на тефтера ми, но не ги подреждам по приоритет. Когато видя какво трябва да свърша през деня, поглеждам кои са най-важни и спешни. От тях започвам първо.

Свърша ли първите задачи за деня, обичам да се разнообразявам с някой любим сайт в интернет или да разгледам Instagram за кратко, след което да продължа с работата. А в последно време отделям голямо внимание и на TikTok. Помага ми да отпочина, както и да науча някои нови неща през деня.

Същинската част на деня

По обяд и след обяд са времето за продължаване на работните задачи и обикновено това е времето, когато имаме най-много срещи с потенциални и настоящи клиенти.

През тази част на работния ден правим най-различни активности. Но в какво точно се изразява моята работа в MarketingZeus.bg и маркетинг и PR агенция PRFirm?

В агенцията основните ми отговорности са свързани с развитието на клиентските бизнеси и техните продажби в интернет пространството. Създавам и оптимизирам кампании в Google Ads, правя SEO оптимизация на сайтове на наши партньори, създавам съдържание под всякаква форма, както и други дейности.

Когато един от колегите ми отсъства или е възпрепятстван, пускам и управлявам и рекламни кампании във Facebook.

В MarketingZeus.bg основните ми задължения включват създаване и редактиране на статии, оптимизацията на съдържанието за търсещите машини, комуникацията с клиенти на изданието и цялостно създаване и управление на съдържание.

Като цяло – писането на материали е едно от любимите ми неща свързани с MarketingZeus.bg. Въпреки че не един и два пъти съм споменавал, че имам и такива периоди, в които не пиша регулярно, което не е много добре.

За щастие се случва наши приятели да се включват с идеи за материали или директно да създават статии за Marketing Zeus. Подобни неща връщат желанието ми за писане и отново се захващам за здрава работа.

Към края на работния ден…

Краят на работния ден е времето, когато всички най-важни ангажименти и задачи са приключени. Тук е времето, когато се планира следващия ден, а ако е петък – цялата следваща работна седмица.

След 17:30 часа си позволявам да чета някоя от бизнес книгите, които съм стартирал или прочитам някоя интересна статия в списание „Мениджър“ или списание „Капитал“.

Всеки работен ден е толкова различен от предходния, че нямаме определено време, в което си тръгвам от офиса. Има дни, в които не ми се заседява на бюрото и предпочитам да довърша задачите от вкъщи или някое кафене с добър интернет сигнал. В други дни не мога да се прибера и излизам от офиса чак в 20:00, 20:30 часа, а хората вкъщи постоянно звънят защо закъснявам…

Но това са неща, които са част от професията и честно да си призная – обичам си ги. Предпочитам всичко това да го правя за себе си, колегите ми и партньорите, с които работим, вместо за някой „шеф“, за който няма да ми бъде интересно да го правя.

Развивайки MarketingZeus.bg и маркетинг агенцията PRFirm, не искам да забравям и другите ми проекти, над които работя. В момента един от тях е фен сайтът за любимия ми футболен клуб Милан – SempreMilan.eu. От време на време пиша и в личния блог Aptrail.net, когато намеря своята муза, но това най-често се случва, когато съм вкъщи.

В главата ми се въртят още идеи за предстоящи интернет проекти, но всичко е планирано стъпка по стъпка. Не искам да избързвам и ако реша на сто процента да стартирам нещо – ще споделя с теб.

Много съм ти благодарен, че четеш MarketingZeus.bg. Ти си мотивацията да продължаваме да развиваме медията и да предоставяме качествено съдържание.

About the Author: Аптраил Халил


Leave A Comment

Големи брандове, които ни се довериха

Ще се радваме да помогнем.

Свържи се с нас и нека заедно започнем дигиталната трансформация на твоя бизнес.