Да имаш само един източник на доходи е рисковано. Ако този източник изчезне или намалее, ще ти е по-трудно да свързваш двата края.

Ето един факт за работните места и бизнеса: Доходите никога не са стабилни.

Коронавирус пандемията ни показа това. Хората, които смятаха, че работата или бизнеса им са „сигурни“, внезапно бяха уволнени или бяха принудени да затворят. И това се случи точно когато имаха нужда от повече пари.

И сега, три години по-късно, същото се случва с отдалечените работни места. WSJ съобщиха, че „възможностите за дистанционна работа намаляват, тъй като все по-малко работодатели изпитват нужда да привличат таланти с обещанието да работят от вкъщи“.

Работните места се сменят постоянно. Много повтарящи се работни места и бизнеси остаряват с подобряването на технологиите и изкуствения интелект.

Ако искаш да си финансово сигурен, имаш нужда от множество потоци от доходи. Ето 3 причини, поради които онлайн бизнесът е чудесен начин да диверсифицираш потоците пари към себе си.

1️⃣ Можеш да стартираш още днес!

Няма пазачи. Без наемане на мениджъри. Няма хора, които да ти казват какво да правиш.

Когато започнеш собствен онлайн бизнес, имаш 100% контрол върху това, което правиш и как го правиш. Това е освобождаващо чувство.

Освен това можете да започнеш с малко пари. Сега се нуждаете само от „база“ за твоята онлайн операция.

Имаш нужда от собствена онлайн „къща“. Нещо, което притежаваш. Не е профил в социалните мрежи или нечий друг уебсайт, в който публикуваш статии. Трябва да имаш собствен уебсайт и да развиваш имейл бюлетин.

„Те не са ли остарели?“ Това е лъжа, която ти казват хора от социалните мрежи.

В интернет може да притежава само собствен уебсайт и бюлетин. Всичко останало, което правиш, е според условията на други хора.

Стартирането на онлайн бизнес може да не изисква много пари. Ключът е твоята оферта: предоставяш ли нещо, което твоят целеви пазар ще намери за ценно? Прекарай малко време над този въпрос.

2️⃣ Можеш да го работиш отвсякъде по всяко време

„Дигиталните номади“ обичат да публикуват за своята „работна станция“; обикновено лаптоп с някакво екзотично изглеждащо море на заден план. Ако това е начинът на живот за теб, продължавай.

Но гъвкавостта на местоположението и времето е повече от това.

Правенето на твоя онлайн бизнес на всяко място по всяко време наистина ти помага да живееш живота си по-дълго. И по-твоите собствени правила…

  • Имаш деца? Можете да планираш работа в определени часове, за да увеличиш максимално качественото време с тях.
  • Нуждаеш се от повече време на работа или бизнеса? Това е добре! Просто пренасрочи задачите за твоя онлайн бизнес (стига да следваш новия си график).

Твоят клиентски обхват също се разширява. С уебсайт за електронна търговия или блог може да достигнеш до клиенти от цял свят.

И може да работиш отвсякъде. Но повярвай ми, домът ти е може би най-доброто място за работа. Домът е там, където е твоята база. Където са твоето семейство и приятели.

Пътувал съм в други страни и съм работил там. Но нали знаеш поговорката. Няма място като… (знаеш продължението).

man talking in the meeting

3️⃣ Имаш свобода да определиш собствения си график

Хората казват, че онлайн бизнесът ти дава „пасивен доход“, като например „не е нужно да работиш много“.

Но винаги има работа за вършене, ако искаш приходите ти да продължат да идват и растат. Когато имаш собствен бизнес, не е редно да го неглижираш. Той ще заема огромна част от времето ти. Трябва да си напълно фокусиран.

Онлайн бизнесът не е нещо, което създаваш и си тръгваш – дори това да е илюзията, която други хора може да искат да покажат.

Разбира се, не е нужно да наблюдаваш уебсайта/онлайн магазина си през цялото време. Всичко е свързано с поемането на отговорност за своето време. И хората могат да купуват твоите цифрови продукти/услуги, докато спиш. Буквално!

Например, когато започнах да стартирам своите сайтове преди десетина години, открих, че студентите, които се регистрират, ми изпращат имейли с въпроси и притеснения.

Но мога да избирам кога да отговарям. И създадох система за управление на моя онлайн бизнес, без да нарушавам концентрацията си.

Защото в края на деня твоите клиенти са единственото нещо, което има значение. Обслужвай ги добре.

Една година стига, за да увеличиш потоците си от пари…

Досега съм спечелил достатъчно пари като писател и собственик на маркетинг агенция.

Но това не се случи в рамките на няколко седмици или дори месеци. Въпреки че ми отне няколко години, за да изградя значителен бизнес, постигнах добро сцепление след около дванадесет месеца.

Ако си в бизнеса, искаш да генерираш пари в рамките на една година. В противен случай рискуваш да се превърнеш в един от предприемачите, които все още чакат да генерират печалба след около 5 години.

Една година е добър период за изграждане на нещо, което в крайна сметка ще ти даде финансова сигурност.

Представи си, че прекарваш един час всеки ден в изграждане на онлайн бизнес, който в крайна сметка ще ти даде финансова свобода. Без значение колко си зает, винаги може да запазиш час от деня, за да работиш върху своя онлайн бизнес.

Когато става въпрос за започване на нови начинания, времето е наш съюзник. Постоянните усилия допълват нашите резултати.

Ето как постигнах финансова независимост, след като цял живот преследвах пари по грешни причини.

Опитай се да не завършиш тази година само със сметките и старите си навици. Започни нещо ново.

С постоянни усилия може просто да се окажеш по-богат до края на годината. Дори и да е малко.

About the Author: Аптраил Халил


Leave A Comment

Големи брандове, които ни се довериха

Ще се радваме да помогнем.

Свържи се с нас и нека заедно започнем дигиталната трансформация на твоя бизнес.