ChatGPT и перспективите за бъдеще, подхранвано от AI, избухнаха в съзнанието ни през последните няколко месеца.

Това е вълнуващо, страшно и поразително. Аз, като повечето от вас, съм новак в изкуствения интелект. В последно време все повече тествам различни инструменти освен ChatGPT.

И поради това се опитах да наваксам как точно това ми влияе сега и в бъдеще. Например, исках да отговоря на простия въпрос как рекламодателите във Facebook могат да използват ChatGPT и AI.

Ровейки се в интернет относно подготовката за тази статия, попаднах на тази на любимия ми Jon Loomer свързана с генерирането на рекламна стратегия във Facebook. Със сигурност има приложения за копита и съдържание.

Но освен тези неща, бях малко мъгляв за това как най-добре да го използвам. И тогава ми хрумна: Какъв по-добър начин да науча най-добрите начини да използвам ChatGPT като рекламодател във Facebook от това да попитам ChatGPT?

Упоритото задаване на въпроси към ChatGPT е наистина най-добрият начин да научите как да го използвате. Така че, нека да опитаме…

Основна употреба

Нещо, което осъзнах доста бързо е, че ако попитате за най-добрите начини да използвате ChatGPT, ще получите някои впечатляващи — макар и технически — идеи.

Отначало се запитах дали някои варианти изобщо са възможни. Тогава разбрах, че има нива на сложност.

Имам предвид, че повечето от нас разбират ChatGPT като прост интерфейс за подкана и отговор. Но всъщност можете да интегрирате API за автоматизиране на процесите.

Ето къде бях изгубен. Ще стигнем до сложните идеи след малко.

Да започнем просто. Колкото повече използвате ChatGPT, толкова повече ще осъзнавате важността на бързото инженерство.

Способността ви да получавате качествени отговори зависи до голяма степен от способността ви да пишете добри указания. Предоставете подробности. Посочете ясно от какво се нуждаете и защо.

Ето една примерна заявка…

Аз съм Facebook рекламодател. Търся прости начини да използвам основния интерфейс на ChatGPT, който може да опрости и подобри работата ми. Не съм супер техничен. Моля, предоставете пет конкретни начина, по които мога да използвам това като рекламодател, които не изискват достъп до OpenAI API.

Ето и отговора…

Това е страхотно. ChatGPT разчита на много прости приложения, които всеки може да използва, като се фокусира върху основния интерфейс на ChatGPT. Най-достъпните случаи на използване на ChatGPT са около копитата и генерирането на идеи.

Както винаги, продължавайте да задавате въпроси. Ето моята последваща заявка:

Благодаря ти. Може ли да предоставиш подробни инструкции стъпка по стъпка за извличане на максимума от ChatGPT при генериране на рекламно копи, което е ангажиращо и подходящо за моята целева аудитория?

Както и отговора…

Исках да получа много конкретен пример за това как мога да направя това. И така, зададох допълнителен въпрос, който включваше подробности за целевата аудитория и продукта, който да бъде популяризиран. Как ChatGPT предлага да атакувам този проблем?

ChatGPT ми предоставя конкретна подкана, която мога да използвам, за да извлека максимума от него за тази цел. Също така е ясно, че това е процес на усъвършенстване, коригиране, тестване и оптимизиране.

Не се доверявайте просто на резултатите, които получавате от ChatGPT, дума по дума. А използвайте основата за идеи… брейнсторминг.

Разширени приложения

Бях заседнал в категорията за основна употреба през по-голямата част от времето си, откакто открих ChatGPT, но съм много любопитен за разширените приложения. Така че, нека да видим какво препоръчва самият инструмент.

Моята заявка…

Това е страхотно, благодаря ти. Бих искал също списък с най-мощните приложения на ChatGPT за рекламодатели във Facebook, които да помогнат с автоматизацията и оптимизацията Начинът, по който оптимизирате, влияе върху това кой вижда рекламата ви във Facebook. Facebook ще покаже вашата реклама на хора, които е най-вероятно да извършат желаното от вас действие. Те ще изискват интеграция с OpenAI API. Какви 10 идеи би препоръчал?

И отговорът:

Всички те вероятно изискват интеграция с OpenAI API. Ако сте като мен, всички тези идеи изглеждат интересни, но нямате представа как да ги изпълните.

Така че… Попитайте! Нека продължим с идеята за чатбота.

Новата ми заявка…

Благодаря. Моля, покажи ми конкретните стъпки за изпълнение на идеята за автоматизиране на чатбота, която изброяваш по-горе. Не съм технически специалист. Не пропускай стъпки. Какви приложения трябва да използвам? Как да се интегрира с API? Как би изглеждал този процес?

И отговорът, който дойде:

Не съм техническо лице, така че има много неща, които се нуждаят от изясняване. Така че, нека продължим да настояваме за подробности, като започнем с това как да интегрираме API.

Моята заявка…

Това е страхотно. Ще използвам ManyChat. Как да интегрирам OpenAI API? Моля, предостави инструкции стъпка по стъпка.

Забелязах, че понякога отговорите от ChatGPT могат да се отклонят от темата. Това се случи тук, когато се осмели да обучи чатбота, след като обясни как да се интегрира с API.

След като сме там, какво, по дяволите, означава обучението на чатбота? Нека получим повече информация.

Заявката ми…

Голямо благодаря. Не разбирам концепцията за обучение на чатбота. Моля, предостави инструкции стъпка по стъпка заедно с конкретен пример как се прави това.

Отговорът на ChatGPT беше много изчерпателен. Ето първата половина от него, която обяснява какво означава да обучиш чатбота:

И ето конкретния пример, който поисках:

Продължете да дълбаете

Научихме за някои страхотни приложения за ChatGPT. Но не сме готови все още. Да поискаме още 10.

Моята заявка заедно с отговора на чата…

Страхотно. Може ли да предоставиш 10 супер мощни примера за това как мога да използвам OpenAI API с моя акаунт за реклами във Facebook?

Най-любопитен съм относно идеята за генериране на потенциални клиенти. Как това е различно от интегрирането с вашия CRM? Как е по-добре?

И след това новата ми заявка…

Моля, разкажи ми повече за твоята идея за генериране на потенциални клиенти. Вече мога да интегрирам своя CRM с моя рекламен акаунт, за да изпращам нови потенциални клиенти в имейл последователност. Как би могло използването на OpenAI API да бъде по-добро?

И отговора:

Започва да ми се вие свят. Така че бихме могли да отбележим потенциалните си клиенти въз основа на ангажираността.

Можем да персонализираме съобщенията, които изпращаме до нашите потенциални клиенти въз основа на интересите и това, което правят на моя уебсайт.

Все още имам някои големи въпроси относно изпълнението, но това е доста лудо. Колкото повече ровя, толкова повече разбирам, че не знам.

Всичко това звучи невероятно. Но ще трябва да продължа да подсказвам и питам, за да получа повече подробности как да правя тези неща.

Мисли около факта, че инструмента работи с информация до 2021 година…

Често срещан отговор, който съм чувал от скептици по отношение на стойността на отговорите от ChatGPT, е, че е обучаван за съдържание до 2021 г. Бях споменал това и в последната ми статия относно инструмента ChatGPT и използването му за SEO.

Отговорите са остарели. Това е вярно. И със сигурност ще има случаи, когато дадените съвети вече не работят или не са идеални за текущото състояние на Facebook рекламата.

Това вероятно е вярно дори за някои от резултатите, които подчертах в тази публикация. Но фокусирането върху това пропуска смисъла на цялото нещо.

Това наистина е мощен инструмент за мозъчна атака какво е възможно да направим и получаване на отговори в контекст.

Можете ли да си представите колко силно ще бъде това, когато тази историческа празнина вече не съществува? Тази технология се развива и подобрява бързо.

Съсредоточете се върху слабостите и ще пропуснете точно колко може да ви помогне.

Повечко тестове

Целта ми в момента е да продължа да копая.

Не съм AI или експерт по ChatGPT. Чета и следвам тези, които трябва да научат възможно най-бързо какво можем да направим с този инструмент.

Най-мощните приложения ще ни помогнат да автоматизираме обикновени задачи, които обикновено ни отнемат твърде много време.

Ще получим отговори и ще направим подобрения в работата си по-бързо, отколкото когато и да е било преди. Някои вече го използват по този начин.

Работя, за да наваксам в тази посока.

About the Author: Аптраил Халил


Leave A Comment

Големи брандове, които ни се довериха

Ще се радваме да помогнем.

Свържи се с нас и нека заедно започнем дигиталната трансформация на твоя бизнес.